In i minsta detalj – Kristin Emilsson

Freja och Anton har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen i Sofo ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj – ingenting har lämnats åt slumpen. Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om tillvaron och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad, den lilla småländska utflyttningsorten Idemåla.
 
Snart står det klart för Freja att det är mycket hon inte vet om Antons familj. När hon börjar nysta i trådarna förstår hon att det finns saker i hennes mans förflutna som kommer att påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat drömma om.
 
Kommentar:

Jag är väldigt förtjust i Kristin Emilssons böcker, både Äta kakan och ha den kvar och Den som väntar är högklassiga feelgoodromaner. Och jag blir inte heller besviken på In i minsta detalj

Det här är charmigt, roligt och underhållande. Här finns både allvarliga inslag och komiska situationer, förvecklingar och invecklingar. Man sträckläser i ett svep och upptäcker att man längtar bort till samtalskvällar på biblioteket. Inte så dumt alls.

Det jag är mindre nöjd med är själva slutet som jag tycker blev ganska hastigt avklarat. Jag hade gärna sett uppföljning på de många lösa trådarna – vad händer med alla? Jag har en hel del frågetecken som vill bli uträtade. Men det kanske kommer en uppföljare…? I så fall är det helt okej.

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 353
Utgivningsår: 2016

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är och dagarna går