Främlingen – Harlan Coben

Främlingen dyker upp från ingenstans. Hans identitet och motiv är okända. Men informationen han bär på är obestridlig. Han viskar några ord i ditt öra och försvinner medan din värld rasar samman.
 
Adam Price är gift med en vacker kvinna, har två underbara söner, ett välbetalt jobb och ett stort hus. Han har ett perfekt liv tills han möter främlingen. Snart inser Adam att hans äktenskap är baserat på en mörk lögn, och han dras in i en konspiration där människoliv står på spel. 
 
Kommentar:

Harlan Coben är en pålitilig författare i B-thrillerträsket. Det här är tempofyllt, spännande och man vet inte riktigt åt vilket håll historien kommer att svänga. Men svänger det gör det hela tiden.

Det som blir minus för mig är karaktärerna. Det är väldigt många personer inblandade, det är svårt att hålla isär dem alla. Huvudpersonerna ger mig heller ingenting, jag lär aldrig känna Adam eller hans fru, vilket i sin tur leder till att jag inte bryr mig särskilt mycket om hur det kommer att gå för dem.
 
Men historien som sådan är såklart spännande, som det ju alltid är när det gäller Harlan Coben. Det är svårt att sluta läsa när man väl har börjat så se till att du har gott om ostörd tid framför dig.
 
Fakta:
Originaltitel: The Stranger
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 350
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.