Hjärtslaget i Rosengädda – Emma Hamberg

Förändringens vindar viner över Rosengädda. När Farbod öppnar en läkarstation i byn utlöser det en kedjereaktion av nybyggaranda. Handelsboden renoveras, en förskola startas och plötsligt är det fler som gifter sig än begravs i Rosengädda. Halleluja – det var verkligen på tiden!
 
Farbods passionerade tro på byn smittar alla. Eller nästan alla. Tessan känner sig snarare övergiven. Hennes restaurang är tillfälligt stängd efter att det regnat in vatten i stationshuset, Farbod är mer uppslukad av sitt läkarhus än av Tessan samtidigt som dottern Marta helst av allt vill sitta i Smörkullas bibliotek tillsammans med godsägarinnan Charlotte.
 
Att Bror och Flatan flyttar in i stationshuset med hjärtesorg i bagaget skulle kanske ha kunnat mildra Tessans övergivenhetskänslor. Om det inte vore så att de hjärtekrossade tu mest ligger instängda på sitt rum och smider egna planer. Det är inte förrän Tessan hittar ett allt för välbekant namn i en restaurangguide som hon får något nytt att tänka på. En tanke som blir en handling som förändrar hennes liv i grunden.
 
Kommentar:

Jag älskar Emma Hambergs Rosengädda-böcker. Det är böcker som jag skulle vilja flytta in i. Karaktärer jag vill lära känna på riktigt och miljöer jag vill leva i. Så det är med ett visst vemod jag läser denna sista del i serien, men det är ett fint vemod. Det är ett fint avslut på denna charmiga. livsbejakande, galna och mysiga bokkvartett. (Men jag hoppas att vi får återse Rosengädda någon gång i framtiden.)

Savoir vivre! Läs Rosengädda-serien.

Fakta:

Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 434
Utgivningsår: 2017

Finns på Bokus och Adlibris