Behind Her Eyes – Sarah Pinborough

Louise är ensamstående mamma, hon lever för sin son Adam och försörjer dem genom ett sekreterarjobb på halvtid. Hon går sällan ut, men när hon en gång gör det så träffar hon David i en bar och det slår gnistor direkt. Det visar sig dock följande dag att han är hennes nya chef. Och gift.
Så stöter Louise ihop med Adele, som är ny i stan, ensam och behöver en vän. Men det visar sig att Louises nya bästis är Davids fru. Och så är triangeldramat i gång.
Louise dras in i Adeles värld, men hon kan inte släppa David. Och något i deras äktenskap är fel, men vad? Och vem kan man lita på?

Behind Her Eyes är en riktigt spännande och snårig psykologisk thriller. Otrohet, hemligheter, mardrömmar, mordbrand och mentalsjukhus är bara några av ingredienserna. Det svänger hit och dit och man vet inte riktigt vad man ska tro på eller vartåt det bär.

Men vad jag inte jag gillar är när man säljer in en bok med feta blurbar likt ”det mest chockerande slutet någonsin”. Den här boken fick till och med en hashtag #WTFthatending när den släpptes. Och ja, det är ett riktigt WTF-slut även om jag var förberedd på att det skulle hända något otippat. Jag ska inte säga mer än att det är ett minst sagt annorlunda slut. Gillar man det så gillar man det. Jag gillar det däremot inte.
Men slutet till trots, så är det här en mycket läsvärd och pulshöjande thriller!
Behind Her Eyes kommer på svenska på Massolit i april, Bakom hennes ögon.
Fakta:
Förlag: HarperCollins
Antal sidor: 400
Utgivningsår: 2017
Finns på Bokus och Adlibris.