Det enda rätta – Charlotte Rogan

En dag råkar Maggie Rayburn, på ren impuls, stjäla ett dokument från sin chefs skrivbord. När upptäckten leder till att fler bedrägerier uppdagas tvingas hon, av de hon trodde var sina vänner, att välja: sanningen eller dem.
Samtidigt i Irak har kapten Sinclair utfärdat en förhastad order med dödlig utgång. Men hans önskan att åtgärda misstaget verkar kunna leda till än mer katastrofala effekter.
 
Kommentar:

Det enda rätta, eller Boken som aldrig tog slut, eller Det enda rätta hade varit att sluta läsa. Det är ungefär vad jag känner efter att ha tragglat mig igenom Charlotte Rogans 540 sidor långa roman. Jag tyckte mycket om hennes Livbåten, men det känns nu lite ironiskt att jag klagade på att den var lite väl tunn. Här är det raka motsatsen, hälften hade varit gott nog.

Det här är upplagt i samma stil som Livbåten, det vill säga ett filosofiskt/moraliskt dilemma som du som läsare kan fundera på och diskutera om i efterhand. Vad är rätt och vad är fel? Skillnaden är att Livbåten funkade mycket bättre som story. Här flyter allt bara iväg.
 
Det är många karaktärer, och berättelserna hakar inte i varandra som jag hade önskat. Det hela bara maler på i en jämn fart och allt slutar utan att det egentligen slutar. En besvikelse, helt enkelt.
 
Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 540
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Boklysten.