Saknar dig – Harlan Coben

En profil på en dejtingsajt får kriminalinspektör Kat Donovans värld att rasa samman. Mannen på fotot är hennes ex-fästman Jeff – den man som krossade hennes hjärta för 18 år sedan.
 
Men när Kat kontaktar Jeff finner hon sig snart indragen i en hemsk brottshärva, där beräknande monster lurar på de mest sårbara, och låter dem försvinna… Med sitt eget och andras liv som insats balanserar Kat mellan det förflutna och nuet i jakt på sanningen.
 
Kommentar:

En thriller av Harlan Coben brukar vara spännande läsning. Man vet man får, men man blir sällan särskilt överraskad. Det är ett par år sedan jag senast läste Coben, och antingen har min smak förändrats eller så har han blivit sämre, för jag tycker inte att det här var lika bra som det brukat vara.

Visst är det spännande, tempot är högt och jag dras in i handlingen. Men det finns många saker jag hakar upp mig på. Inte minst alla dessa beskrivningar av utseenden. Det är långt hår och långa ben och underskön och bombnedslag. Hela tiden. Vi fattar redan på första sidan hur snygg Stacy är, det behöver liksom inte upprepas varje gång Stacy kommer in i handlingen. Lite tröttsamt blir det. Och yuppies? Vem använder det ordet efter 1995?
 
Det spretar länge åt många håll, och jag får inte riktigt pusslet att hänga ihop. Men så händer det massor av grejer mot slutet som gör att jag fattar – och allt faller på plats. (Därmed inte sagt att jag köper det helt.) Sista fjärdedelen är riktigt bra och rafflande. Summa summarum: Saknar dig är en helt okej thriller, men inget utöver det vanliga.
 
Fakta:
Originaltitel: Missing You
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 429
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Fantastiska berättelser, Bokhora och Johannas deckarhörna.