Sekten som återuppstod – Mariette Lindstein

Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.
 
Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.
 
När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans. Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?
 
Kommentar

Sekten som återuppstod är uppföljaren till Sekten på Dimön som jag läste och gillade tidigare i somras. Det var spännande och underhållande att läsa om den galna sekten som växte fram. Sekten som återuppstod tar vid där den förra boken slutade. Det är rättegång och Franz Oswald döms till fängelse. Men Sofias problem är inte över. Franz fortsätter att förfölja henne och vilja henne illa. Det är omöjligt för Sofia att leva ett vanligt liv.

Liksom första delen är det här en spännande och tempofylld historia. Det är underhållande och snabbläst, trots de många sidorna. Gillade du ettan så gillar du även denna. 
 
De problem jag har är dels att jag inte riktigt köper allt som händer. Jag önskar mer psykologiskt spel som gör att jag förstår varför Franz kan ha sådan makt över alla. Man ser det aldrig växa fram utan det är bara ett faktum, och då är det inte trovärdigt. Å andra sidan är det här inte den typen av bok, så jag kan bortse från det. Det andra problemet är dialogen, som jag hade svårt för även i förra boken. Alla svärord stör. Det kryllar av dem, i nästan varje dialog är det någon som svär, ofta helt omotiverat, och till slut kom jag på mig själv med att sitta och räkna svärord istället för att koncentrera mig på handlingen. Och det är synd.
 
En tredje och avslutande del i serien är på gång, om sektens barn. Den ser jag fram emot att läsa.
 
Fakta:
Förlag: Mörkersdottir förlag
Antal sidor: 408
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.