Om bokmässan – en enkät

Man blir lite mör efter fyra dagar bokmässa. Då passar det bra med en sammanfattning i enkätform, så jag hakar på Lindas enkätutmaning. Det är ungefär vad jag mäktar med just nu.

Årets tema: Flätor. Johanna konstaterade att flätor är det nya nagellack, och det var nog en bra spaning. Delvis beroende på att frisörer från Björn Axén stod i Bonnierförlagens Max Ström-monter och flätade alla som ville bli flätade. Däribland jag som fick en tjusig Katniss-fläta.  

Årets bästa: Alltså det var många bästa saker. Bara det att hänga med alla gamla och nya kompisar, att heja på författare och bloggare, alla trevliga middagar och mingel. Speaking of mingel, bästa mingeldrickat hade Bokfabriken – inget vin på låda utan bubbel på flaska. Och drickat på vårt (Kulturkollos) fantasymingel var också en höjdare. (Missade tyvärr fantasyminglet, men såg till att inte missa drickat). Men det bästa var förstås inte drickat överhuvudtaget utan allt trevligt folk som jag fick förmånen att säga hej till! 

Årets tårar: Jag tror inte jag grät en endaste tår.

Årets roligaste: ALLT! 

Årets stjärna: Clara Henry. En signeringskö längre än ex-statsministerns säger allt.

Årets möte: Pratstunden över ett glas champagne som jag och Helena fick med übercoola och roliga Mhairi McFarlane. Det är svårtoppat.

Årets fynd: Jag hoppas att det är någon av de böcker jag fick med mig hem i resväskan.

Årets skarpaste: Jag har lyssnat på så många smarta personer att jag vet inte. Mest slipad var Fredrik Reinfeldt som visste precis hur han skulle glida runt vissa frågor och ge neutrala svar. Fast han gav himla många bra svar också.

Årets mysigaste: #boblmaf. I love you.

Årets sötaste: Torsdagsmiddagen på Pinchos med små söta tapas-miniatyr-rätter. 

Årets hoppsan: När en liten dam smög in i bloggrummet och frågade om det var här hon glömt sina glasögon igår, och så var det Märta Tikkanen(!). Bara ett par minuter tidigare hade vi suttit och pratat om henne och så dök hon upp. Och försvann lika snabbt eftersom vi inte hann ta in att det var hon. (Och glasögonen hade hon glömt någon annanstans).

Årets äntligen: Årets Äntligen får gå till En bok om dagen, Piratdrottningen och Helena, bloggare jag pratat med så länge men aldrig sett på riktigt. Det visade sig att de existerar bortom blogginlägg, statusuppdateringar, tweets och instabilder, himla kul att äntligen träffas.