The Day We Disappeared – Lucy Robinson

Det här handlar om Annie. Annie som har traumatiska erfarenheter från barndomen, har svårt med närhet och har haft ett halvt förhållande i hela sitt 32-åriga liv. Men så stöter hon ihop med företagsledaren, miljonären, charmören Stephen som tar henne med storm. Men hennes vänner är skeptiska.
 
Det handlar också om Kate. Kate som är på flykt och tar jobb på en hästgård, trots att hon inte kan något om hästar. Hos stjärnryttaren Mark och hans team kan hon gömma sig för världen och fokusera på hårt arbete för att slippa tänka. 
 

Både Annie och Kate har hemligheter, men det tar lång tid innan det blir uppenbart vad det är de döljer. Det här är en sån en sån där bok som är supersvår att recensera. Jag vill inte avslöja hur något hänger ihop, mer än att det visar sig vara en mycket smart och mycket annorlunda skriven historia.

Jag tycker mycket om Kates historia. Mycket på grund av hästarna! Hästböcker var en sådan stor del av min uppväxt, men nu är det inte lika ofta hästar med i handlingen så den biten var ett stort plus som gav mig nostalgikänslor. 
 
Jag tycker också om att det här inte är en så självklar bok. Det är inte en lättsam romantisk komedi, utan här bottnar det i väldigt allvarliga och mörka saker. Inte så ofta skildrade i chicklit-form, men desto vanligare i verkliga livet. Humor finns det också, förstås. Det är inte helt lätt att komma som novis till ett elitstall till exempel. Och så är det ju ett fantastiskt fint omslag!
 
Fakta:
Förlag: Penguin
Antal sidor: 437
Utgivningsår: 2015
Finns på Bokus och Adlibris.