Dubbelt stolt och dubbelt glad

Idag är jag glad och stolt över att Kulturkollo blivit nominerad till Årets bokblogg. Motiveringen lyder:
 
Roliga teman och ett brett perspektiv på både böcker och andra kulturyttringar. Att det är flera olika bloggare skapar berikande variation i språk och utgångspunkter.
 
Jättekul tycker vi alla på Kulturkollo. Och det är inget dåligt motstånd vi ställs mot: övriga nominerade är Dark Places och Tystnaden.
 
Och inte nog med det. Det inlägg jag skrev på Kulturkollo som en del i min mission för att höja statusen på chicklit har blivit nominerat till Årets bokbloggsinlägg. Motiveringen lyder:
 
Viktigt och intressant problematiserande av en hånad genre som tar upp och diskuterar hur det kommer sig att kvinnliga författare många gånger placeras i den bespottade chicklit-genren enbart på grund av kön.”
Läs hela inlägget Chick-lit – inget att skämmas för här
 
Som ni säkert förstår är jag extra sjukt glad och hedrad över den nomineringen. Övriga nominerade är Döda zonen (för sin David Peace intervju) och Bokpandan (för sitt inlägg om bokbloggare och recensionsexemplar).
 
Det finns även en tredje kategori som heter Årets nischade bokblogg där de nominerade är Döda zonen, Feministbiblioteket och Breakfast Book Club