Nådastöt – Louise Penny

Det är vinter i Three Pines och den lilla byn ligger under ett täcke av snö. Allt är vackert som ett vykort tills ett skrik ekar genom den kalla luften. CC de Poitiers hittas död vid en curlingmatch, dödad av en elchock. 
När den lokala polisen inte vet hur man ska gå vidare med mordet kallas den erfarne kommissarien Armand Gamache återigen till byn. När han börjar nysta i den döda kvinnans förflutna upptäcker han en mörk historia, fylld av hemligheter och fiender. Nästan alla i den lilla byn tyckte illa om de Poitiers och hade både motiv och möjlighet att döda henne. Samtidigt inser Gamache att han har egna fiender högt uppsatta inom polisväsendet som gör allt för att motarbeta honom. 
 
Kommentar:

Nådastöt är en riktig vinterdeckare. Det är dunjackor, knarrande snö, varm choklad och curling på isen. Och så ett mord förstås, som visar sig vara ett av de mest originiella mord jag någonsin stött på. Aningen omständigt kanske, men ett inte desto mindre intressant tillvägagångssätt.

Jag gillar Louise Pennys kommisare Gamache-deckare, och jag gör det främst för Three Pines och de fransk-kanadensiska miljöerna. Det här är snällt, trivsamt, klurigt, och totalt oblodigt. En bra bok för avkoppling och som garanterat sänker pulsen och får dig att gå ner i varv.
 
Nådastöt är helt okej och en trevlig lässtund, jag kommer säkert att läsa nästa bok i serien, men jag kommer inte direkt att jaga efter den.
 
Fakta:
Originaltitel: Dead Cold
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 414
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Om CC de Poitiers hade vetat att hon skulle bli mördad, skulle hon kanske ha köpt en julklapp till sin man Richard.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Pocketblogg, Mysterierna… och Böcker emellan.