Kom ska vi tycka om varandra – Hans Koppel

Anna är gift med Magnus, tillsammans har de dottern Hedda och lever ett bekvämt och vanligt villaliv. Men när Anna åker på konferens träffar hon reklamkillen Erik och de hamnar i säng med varandra. Ett tillfälligt snedsteg. Sånt händer, resonerar Anna och försöker döva sitt dåliga samvete med att låta Magnus få byta till den nyare bil som han länge suktat efter. Hon försöker avsluta relationen med Erik, men det är inte så lätt. Han kan inte riktigt släppa taget…

Det här är riktigt spännande läsning, jag gillar den här kontrasten mellan det vardagliga och trygga livet och det ondskefulla som vill ta sig in och förstöra. Den som funderar på ett konferensknull tänker sig nog för en eller två gånger efter att ha läst den här historien. Det är kaninkokarklass på Erik.

 Jag blev ganska förtjust i Kommer aldrig mer igen, den förra boken av Hans Koppel (eller Petter Lidbeck som han egentligen heter). Det var en ruggig historia, om än tunn och snabbläst. Och ungefär likadant känner jag om Kom ska vi tycka om varandra. Det är också andra boken på rad där han låter en otrogen kvinna råkar illa ut. Slump eller tema?
 
Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 298
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Trappan går i vinkel med en avsats på mitten.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är alkb.seEn bok om dagen och Vitt eller svart.