Don’t You Forget About Me – Alexandra Potter

Tess blir helt knäckt när hennes pojkvän Seb dumpar henne. Hon kan inte sluta älta honom och alla fel hon gjorde när de var ihop. Om hon bara hade gjort saker annorlunda hade de ännu varit ett par. Allt är hennes fel.

Efter en misslyckad utekväll dricker hon sig full på tequila, men innan hon slocknar med ansiktet ned i sovrumsmattan kastar hon deras minnessaker i elden och önskar att hon aldrig hade träffat honom.

Nästa morgon inser hon att hennes önskan slagit in. Ingen av hennes vänner minns Seb, och när hon springer på honom på stan beter han sig som om han aldrig träffat henne förut. Tess tar sin chans att ställa allt tillrätta – den här gången ska hon vara den perfekta flickvännen. 

Jag brukar gilla Alexandra Potters böcker. Hon har en speciell, unik, stil och väver alltid in lite magi i sina historier. Hennes You’re The One That I (Don’t) Want och Me and Mr. Darcy är två chicklitfavoriter, men jag måste tyvärr säga att jag är inte alldeles förtjust i Don’t You Forget About Me. Den var faktiskt ganska jobbig att ta sig igenom. Och jag tror det till största delen beror på Tess. Jag kan verkligen inte med det där beteendet, att göra precis allt för att få tillbaka sitt ex även om det innebär att förändra hela sin person. Jag stör ihjäl mig på sånt. Du har blivit dumpad – gå vidare. Han vill inte ha dig – gå vidare. Hur svårt är det? 

Nu är det väl knappast någon spoiler att avslöja att Tess faktiskt så småningom inser att hennes ex inte är något att ha, det förstår man ju direkt. Vanligtvis stör det mig inte att jag kan räkna ut precis hur en Alexandra Potter-bok kommer att sluta, för det händer så mycket roliga saker på vägen och jag blir underhållen hela tiden, men den här gången var det mest bara en irriterande resa. Som dock slutar i bästa romcom-stil. I vissa avseenden kan man lita på att Alexandra Potter levererar.
 
Fakta:
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 401
Utgivningsår: 2012
Första meningen: Many ancient cultures believe in the magic of New Year’s Eve to cleanse yourself of anything from the old year that you don’t wish to take into the coming one.
 
Finns på Bokus och Adlibris.