Och så levde de lyckliga – Lucy Dillon

När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv.

Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron tvingas de två väninnorna att fatta livsavgörande beslut.

Kommentar:
Lucy Dillon är en av de hemtrevligaste författare jag vet. Hennes böcker levererar alltid en varm och mysig känsla, det är feelgood men absolut inte sockersött. Det känns som att det alltid är vinter, stickade tröjor, goda vänner och så alltid dessa hundar. I den här boken har hon också kryddat det hela med en bokhandel, det vill säga en näst intill drömtillvaro för undertecknad.
 
Och så levde de lyckliga är Dillons tredje bok (efter Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och Hundar, hus och hjärtats längtan) som utspelar sig i lilla Longhampton. De är alla fristående men om man är uppmärksam så kan man notera att karaktärer från tidigare dyker upp i historien. Det gillar jag. 
 
Det är kanske en lite allvarligare ton i den här boken än i hennes tidigare, lite mer problem och lite mindre romantik. Och lite mindre hund. Jag tycker inte det är hennes bästa bok, men den är mycket läsvärd och ger ett par timmars skön läsning i favoritfåtöljen. 
 
Fakta:
Originaltitel: The Secret of Happy Ever After
Antal sidor. 517
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Michelle Nightingale stod i sin nya butik och försökte tänka ut ett bra namn på den.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är En bok om dagen, Sida efter sida och Bokstunder.