En välbevarad hemlighet – Kate Morton

1961
En solig sommardag har sextonåriga Laurels familj picknick nere vid bäcken. Själv gömmer hon sig i sin gamla trädkoja däe hon ligger och drömmer om Billy, om London och framtiden. Men innan den idylliska eftermiddagen övergår ikväll kommer Laurel att ha blivit vittne till ett fruktansvärt brott som förändrar allt.

2011
Laurel är en firad skådespelerska men hon plågas fortfarande av minnena från den där dagen. För att söka sanningen återvänder hon till föräldrahemmet och börjar pussla ihop bitarna i en dramatisk historia som sträcker sig tillbaka till andra världskriget. Hennes mor bär på en hemlighet som visar sig vara långt mer omskakande än Laurel någonsin kunnat föreställa sig.

Kommentar:
Jag älskade Kate Mortons Den glömda trädgården och I det förflutna, båda två otroooligt fängslande historier, kryddade med mystik, dramatik och familjehemligheter som kommer upp till ytan. Riktig slukarläsning! Här är formen densamma, Kate Mortons stil känns igen, men det här är ljusår sämre än de båda tidigare. Jag är så gruvligt besviken.
 
Först och främst så köper jag inte själva historien som rullas upp. I slutändan känns det hela som ”why bother”, mycket väsen för ingenting. Jag köper inte heller Laurel som ingenstans verkar vara en dam i pensionsåldern. Det kryllar av logiska luckor. Det känns mest som ett enda stort frågetecken, vad har hänt med Kate Morton? 
 
Nej, jag strycker ett streck över denna och sorterar in den under tillfälliga olycksfall i arbetet. Kate kan så mycket bättre!
 
Fakta:
Originaltitel: The Secret Keeper
Förlag: Forum
Antal sidor: 430
Utgivningsår: 2012
Första meningen: En gård långt ut på engelska landsbygden en sommardag i början av 1960-talet.
 
Finns på Bokus och Adlibris.