Fågelhuset – Ester Roxberg

Välkommen upp på scenen! Skådeplatsen är ett kontor i Stockholm. Genom praktikanten Livs många gånger opålitliga och minst sagt uppfinningsrika blick sätts kulturbranschens miljöer och figurer under lupp. En sanslös resa rakt upp och in bakom finrummets kulisser, där inget visar sig vara vad det utger sig för.
 
Kommentar:
Det här handlar om Liv som fått en eftertraktad praktikplats på ett förlag, med allt vad det innebär. Det vill säga finnas till hands dygnet runt, städa, skriva refuseringsbrev och koordinera fester. En slags surrealistisk samtidssatir kanske man kan säga.
 
Jag har lite svårt för Roxbergs stil, eller kanske snarare för stilistiska romaner i allmänhet. När stilen på nåt sätt tar över innehållet. I våras läste jag Roxbergs Antiloper, den tycker jag var betydligt bättre, den gav mig mer, den berörde. Fågelhuset passerar mig ganska obemärkt förbi och gör inget större avtryck.
 
Fakta:
Förlag: X Publishing
Antal sidor: 198
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Jag känner syret successivt försvinna under dunet, söker en anledning till att stiga upp.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Fiktiviteter.