Do You Come Here Often? – Alexandra Potter

Som ni vet är Alexandra Potter en av mina stora favoriter när det kommer till chicklit. Plockar man upp en bok av henne så vet man att man kommer att få något roligt, mysigt och lättsamt. Så även den här gången.

 
Do You Come Here Often? handlar om Grace, strax över trettio, förlovad sedan två år med Spencer. En rekordlång förlovning, men Spencer verkar ha problem med att bestämma datum för bröllopet. Det är alltid något annat som kommer i vägen.
 
När de är ute och firar Graces födelsedag så dyker en gammal bekant till Grace upp, Jimi. Jimi är killen som krossade hennes hjärta som tonåring, och de har inte sett varandra på tretton år. Jimi är ute på samma ställe och firar sin svensexa, hans eget bröllop är en vecka bort.
 
Men saker händer. Jimis bröllop ställs in, och Grace flyttar från Spencer. Grace och Jimi börjar umgås som vänner. Finns det känslor kvar? Kärlek? Bitterhet? Hämnd?
 
Det är inte en särskilt originell story, det här med personer från det förflutna som oväntat dyker upp har vi läst i många historier. Jag gillar sånt, allt som väcker nostalgikänslor hos mig får plus i kanten. Det här är dock inte det bästa jag läst. Det är en ganska lång historia, det tar tid på sig för saker att utvecklas. Det finns också ett par bifigurer som jag kunnat stryka helt ur handlingen för de tillför ingenting. 
 
DYCHO är inte en av Potters bästa, det märks att den har några år på nacken. men en okej Potter är fortfarande en bra chicklit. 
 
Fakta:
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 440
Utgivningsår: 2009 (2004)
Första meningen: ”…So listeners, that brings us to our next love letter, this time it’s Cindy from Paddington and she’s looking for someone special to mend her broken heart…”
 
Finns på Bokus och Adlibris.