Nu ser du mig – S.J. Bolton

Trots sin djupa fascination för Jack the Ripper har den unga London-polisen Lacey Flint aldrig jobbat med ett mordfall, eller sett ett lik på nära håll. Förrän nu.
 
När Lacey en kväll närmar sig sin bil ser hon en döende kvinna stå lutad mot passagerarsidan. Kvinnan har blivit brutalt knivskuren bara ett ögonblick tidigare, och dör i Laceys famn.
 
Lacey kastas huvudstupa in i sin första mördarjakt, men hennes första stora fall blir också början på en högst personlig mardröm. När hon får ett brev med välbekant innehåll, skrivet med blod, blir det uppenbart att det är en modern Jack the Ripper-kopia hon har att göra med. En som dessutom tycks vara fixerad vid just Lacey.

Kommentar:

Jävlar i min låda så spännande det här är! Och det ska sägas på en gång, jag är inte särskilt lättskrämd och det är sällan jag tycker något är för otäckt eller läskigt, men här är det nästan på gränsen. Hjärtat dunkar hårt och jag vänder blad som en besatt. Det här är ruggigt bra, från första sidan till sista!
 
Jag var inte alls förtjust i Boltons debut, Rov, som var en ganska ospännande, ointressant och icke-trovärdig historia. Nu ser du mig är fantastiskt mycket bättre. Jag kan nästan inte tro att det är samma författare.
 
Det finns så många ingredienser som gör den här boken så bra. Det är först och främst Lacey Flint, en komplex karaktär. Hon är trasig, kantig, och bär på ett förflutet som vi till en början bara kan ana. Så har vi Mark Joesbury, som vi egentligen aldrig kommer särskilt nära, men den kemin som finns mellan honom och Lacey är riktigt bra. Sen har vi en intrig som är klurig, snårig och nervpirrande med kopplingar till självaste Jack the Ripper. Det kan nästan inte bli bättre än så här.
 
Sjuk handling, sjuk mördare, sjukt bra helt enkelt! Läs den, men se till att lämna nattlampan på…
 
Fakta:
Originaltitel: Now You See Me
Förlag: Modernista
Antal sidor: 372
Utgivningsår: 2012
Första meningen: Löv, lervälling och gräs dämpar ljud, till och med skrik.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Bokfetischist, Dark Places och Lingonhjärta