Who’s That Girl? – Alexandra Potter

Alexandra Potter är en stor favorit hos mig, med hennes You’re The One That I (Don’t) Want och Me and Mr. Darcy som allra högst på topplistan. Who’s That Girl? motsvarar mina förhoppningar och placerar sig där uppe bland de bästa, det här är en riktigt kul historia.
 
Det handlar om 31-åriga Charlotte Merryweather som lever ett till synes perfekt liv. Hon driver en framgångsrik PR-byrå, jobbar i princip dygnet runt, och har en snygg pojkvän som vill flytta ihop med henne. Allt flyter på tills hon en dag råkar se sin gamla bil, den bil hon ägde för 10 år sedan. Hon följer efter bilen och ser att den parkerar utanför hennes gamla lägenhet, och tjejen som kliver ur bilen ser ut precis som hon själv, årgång 1997. 
 
Charlotte tror först att hon fått en hjärntumör eller lider av stress, men det känns inte desto mindre verkligt att hon faktiskt befinner sig tio år bakåt i tiden och träffar sitt yngre jag. Charlotte ser det som världens chans – hon kan förhindra sig själv från att göra alla möjliga dumma misstag och ger sig själv goda råd som att använda solskyddsfaktor, hålla sig borta från PVC-byxor, och absolut inte ligga med Billy Romani. Men det visar sig att det kanske inte är den äldre Charlotte som ger de bästa råden, utan Charlotte har mycket att lära från sitt yngre jag…
 
Ja, vad skulle man säga om man plötsligt stod öga mot öga med sitt 21 åriga jag? Och skulle man ens lyssna? Antagligen inte. Alexandra Potter blandar alltid in en gnutta magi i handlingen på sina böcker, och det funkar riktigt bra. Tidsresande är ju alltid ett fantasieggande och tacksamt inslag. Det här är charmigt och underhållande, en historia att bli glad av. Har du inte prövat Potter än, så är det på tiden!
 
Fakta:
Förlag: Hoder & Stoughton
Antal sidor: 372
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Dear Diary, Woke up with a terrible hangover.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Enligt OBoktimmen och Camillas boklåda