Married by Christmas – Scarlett Bailey

Ända sedan Anna var liten har hon drömt om det perfekta julbröllopet, och äntligen verkar det som att drömmen kommer att bli verklighet. Men med två veckor kvar till den stora dagen släpper hennes fästman Tom bomben. Han är redan gift.

 
Men det är inget som Anna tänker låta sig stoppas av. Hon är planeringsfreak, kontrollfreak och listfreak, hon har en livsplan som hon är fast besluten att följa. Det finns bara en sak att göra, nämligen spåra upp Toms fru och få henne att skriva under skilsmässohandlingarna. Och naturligtvis händer det en hel del grejer på vägen…
 
Det här är en så mysig och varm historia, som innehåller mycket mer än man först anar. Jag hade förväntat mig en lite mer flimsig bok, med en ytlig bridezilla i huvudrollen, men så är inte alls fallet. Det finns förklaringar till varför det här bröllopet betyder så mycket för Anna. 
 
Julstämning finns det gott om – vi befinner oss i New York bland gnistrande julbelysning och med Joni Mitchells River som bakgrundsmusik, men det tar inte överhanden. Det är i första hand bröllopet som stundar, inte julen.
 
Det är en underbar samling karaktärer som Scarlett Bailey knåpat ihop: Anna, Miles, Liv, Charisma, Angela. Jag tycker om dem alla. Och de gnistor som uppstår mellan Anna och Miles (åh!) medan hon finner sig själv i New York gör mig alldeles varm i hjärtat. Det är som att de befinner sig i en egen snöglob där bara de två existerar.
 
Married by Christmas är en perfekt liten julkaramell. Läs och njut!
 
Fakta:
Förlag: Ebury Press
Antal sidor: 412
Utgivningsår: 2012
Första meningen: The sun was just about setting as Anna Carter and her boyfriend Tom Collins finally reached the summit of Ivanhoe Beacon, the tallest point of the Chilterns.
 
Finns på Bokus och Adlibris.