Nya och kommande titlar att hålla koll på

Just nu är det så många spännande bokreleaser på gång att jag blir alldeles nipprig.

I dagarna har Åsa Larssons femte bok om Rebecka Martinsson kommit ut, Till offer åt Molok. Den har jag väntat på sedan 2008 då jag läste Till dess din vrede upphör.

I dagarna kommer också Lionel Shrivers The New Republic, en satirisk historia om terrorism och politik. Den skrevs redan före millenieskiftet, men så kom 11 september-händelserna och då ville inga förlag ta i boken med tång. Men det är inte talibaner som inspirerat Shriver, utan hon har hämtat inspiration från Nordirland där hon själv arbetat som journalist. Shriver är en av mina absoluta favoritförfattare med mästerverk som Vi måste tala om Kevin, Dagen efter och min personliga favorit Dubbelfel.

Snart kommer Moa Herngren med ny bok, Jag skulle aldrig ljuga för dig. Jag har varit förtjust i båda hennes tidigare, Allt är bara bra, tack och Jag ska bara fixa en grej i köket, så mina förväntningar är höga.

I april kommer också Där ingen har gått av Melanie McGrath som jag är mycket förväntansfull inför. Det är en thriller som utspelar sig i den iskalla arktiska ödemarken, och det går jag igång direkt på.

I maj kommer Major Pettigrews sista chans av Helen Simonson. Den har jag varit sugen på ett längre tag, enbart för att jag tyckte omslagen varit så fina på de amerikanska och engelska utgåvorna. Historien verkar också småcharmig och rolig.

I maj kommer också en spännande bok, som fått förlagen att gå bananas och buda över varandra för att få rättigheterna. Det är Karen Thompson Walkers En tid för mirakel som släpps samtidigt i Sverige och USA, och gissar jag fler länder också. Handlingen låter riktigt lovande: jordens rotation har plötsligt blivit långsammare och ingen vet varför. Varje dygn blir längre och längre, gravitationen avtar, fåglar kan inte längre flyga, går det att rädda jorden?

I maj kommer också två debutböcker jag är nyfiken på, Kaninhjärta av Christin Ljungqvist och Alltid du av Pernilla Alm.

I juni kommer Nya kontakter från Sophie Kinsella. En fristående chick-lit, och de brukar vara hennes bästa.

I juli kommer Anna Fredrikssons Lyckostigen, som jag hoppas kommer vara minst lika bra som debuten Sommarhuset. I juli kommer också femte Sandhamnsdeckaren från Viveca Sten, I stundens hetta. Jag gillar alla böckerna, de är perfekta sommardeckare.

Har jag glömt några? Säkert massor!