Hundar, hus och hjärtats längtan

Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. 

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap.

När mamma Diane lyckas locka ut Juliet på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker. Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans.

Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder – något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Kommentar:
Hundar, hus och hjärtats längtan
må vara en corny titel, men det är en hjärtevarm historia. Egentligen ska jag hålla mig borta från Lucy Dillons böcker. Den här, liksom hennes förra bok Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, får mig att vilja byta liv och starta ett hundstall eller bli en professionell hundrastare. Just nu känner jag väldigt starkt att jag måste ha en hund eller två, trots att jag vet att jag kommer ångra mig vid första bajsupplockningen eller första höststormen.

Jag tycker om den här vardagliga och charmiga historien, det är precis en sån bok man vill tillbringa en lördag med, hopkrupen under en filt i favoritfåtöljen. Det är ett härligt persongalleri, och där inkluderar jag även hundarna. Det blev en hel del tårar, men också en hel del skratt och fåniga leenden. Och man lägger boken ifrån sig med en varm och mysig känsla i hela kroppen. Feel-good när det är som allra bäst.

Fakta:
Originaltitel: Walking back to happiness
Förlag: Forum
Antal sidor: 429
Utgivningsår: 2012
Första meningen: Ben och Juliets jack russell hette Minton, för på vägen till hundstallet hade Ben hört ett dåligt skämt på radion, om en hund som hette Minton och som hade svalt en fjäderboll.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är
Bokmalen, En bok om dagen, Bokbrus, Boktokig och Boklusens bokblogg.