Winter Wonderland – Belinda Jones

Resejournalisten Krista åker till Quebec för att göra ett reportage från den årliga vinterkarnevalen. Hon möter en värld av ishotell, slädhundar, lönnsirap, snöskulpturer och norrsken och får nya vänner: fotografen Gilles, guiden Annique och inte minst slädhundsföraren Jacques och hans bror cirkusartisten Sebastien. 

 
Krista är bränd efter en skilsmässa, men när hon möter Jacques, hans 98 slädhundar och de små valparna så börjar hon sakta tina upp. De har båda två hemligheter de bär på, men ska de lyckas bryta igenom varandras skyddande murar?
 
Det här är en bok som verkligen säljer in Quebec och Montreal, här finns fantastiska miljöskildringar och beskrivningar av alla kända och icke-kända sevärdheter, caféer och butiker. Jag blir riktigt sugen på att åka dit, trots att jag har mer än nog av vinter här hemma. Det märks att Belinda Jones har en bakgrund som resejournalist.
 
Jag gillar också karaktärerna, det är svårt att inte tycka om Krista och hennes ansträngningar för att alla runt omkring henne ska må bra trots att hon själv inte gör det. Jacques är också en sån där karaktär som man omedelbart fastnar vid, med sina olikfärgade ögon och huskyliknande, mystiska person. Jag hade gärna sett ännu mer av honom, och av honom och Krista tillsammans.
 
Omslaget tycker jag också om, jättefint, vintrigt, och passar perfekt till boken.
 
Fakta:
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2012
Första meningen: I’m lying on a bed of ice.
Finns på Bokus och Adlibris.