Going La La – Alexandra Potter

Frankie har på en och samma vecka förlorat jobb, bostad och pojkvän Hugh. Hugh dumpar henne på hennes födelsedag, när hon tror att han tänker fria. Så Frankie packar väskorna och sticker till sin kompis Rita i LA.  Hon vill bara komma bort, och komma över Hugh. Hon har absolut inte tänkt bli förälskad i fotografen Reilly. Och hon är inte heller beredd på att Hugh dyker upp och vill ha henne tillbaka. Väljer hon den spännande och farlige Reilly eller den trygga svärmorsdrömmen Hugh?

Alexandra Potter har blivit en av mina chick-lit favoritförfattare, kanske är hon till och med den allra bästa? Med galet bra böcker som Me and Mr Darcy och You’re The One That I (Don’t) Want är hon i alla fall med där uppe och nosar på den titeln.

Going La La kom ut 2001, och är alltså en av Potters första böcker. Och det märks, för det här är inte riktigt lika bra som de senaste i raden. Men, en dålig Potter är fortfarande en bra chick-lit. Och dålig ska jag förresten inte kalla den, den är bara mindre bra.

Historien känns lite för utdragen, och själva ”klimax” kommer väldigt sent. Först när det är tjugo sidor kvar av boken dyker Hugh upp – ett möte som borde ha skett en aning tidigare, för nu blir allt som händer därefter väldigt forcerat.

Även om boken inte är en fullträff så innehåller den ett par riktigt bra och roliga scener. Läs den gärna – men vet att Potter kan skriva bra mycket bättre än så här!

Fakta:
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 318
Utgivningsår: 2012 (2001)
Första meningen: Have you ever drunk vodka nine o´clock on a Sunday morning?

Finns på Bokus och Adlibris.