Glada hälsningar från Missångerträsk – Martina Haag

Stockholm. Nadja har längtat efter barn i hela sitt liv, men inte träffat den rätte. Men nu, när hon närmar sig 45 och fortfarande är barnlös singel så bestämmer hon sig för att göra någonting åt saken. Kosta vad det kosta vill.

Missångerträsk. Lotta har fått nog. Hon och Magnus har inte legat med varandra på över ett år. Nu ska de åka till Paris och ta in på hotell, rädda äktenskapet och prova alla former av sex som de inte har testat hittills.

Två systrar, en innerstadsstockholmstjej och en småbarnsmamma i Lappland gör en hemlig överenskommelse om att hjälpa varandra. Men det går inte riktigt som de har tänkt sig.

Kommentar:
Nej, det går inte som de har tänkt sig. Det blir förvecklingar, missförstånd och oväntade händelser. Precis som det ska vara när det är Martina Haag som skrivt boken.

Jag älskar Martina Haag. Älskar, älskar, älskar! Hon är en av få svenska författare som kan skriva så här roligt och underhållande, det är bara hon och Emma Hamberg som lyckas med det i sin genre.

Det här är en riktig humörhöjare, fantastiskt rolig, förutsägbar javisst, men det spelar ingen roll. Jag tänker film hela tiden när jag läser, och jag tror att det bara är en tidsfråga innan vi får se Glada hälsningar från Missångerträsk på vita duken.

Det enda jag inte tycker om med Haags böcker är att de är alldeles för snabblästa, alternativt att hon kommer ut med nytt alldeles för sällan. Jag vill ha mer!

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 288
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Saker som jag trodde stenhårt på när jag var liten (men som nu, vid 44 års ålder, inte känns lika självklara längre):

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Boktokig, BokMamma och Angos bok- och filmblogg.