Den felande länken – Stefan Tegenfalk

Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.

I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad.

Kommentar:

Den felande länken är tredje och avslutande delen i Stefan Tegenfalks kriminaltrilogi om Walter Gröhn och Jonna de Brugge. Jag gillade verkligen de två första, Vredens tid och Nirvanaprojektet, och hade höga förväntningar inför Den felande länken. Förväntningar som infriades, för det här var nog till och med den bästa av de tre böckerna. Det är riktigt spännande med ett högt tempo och ett sådant driv i berättelsen att man hela tiden vill fortsätta läsa.

Jag rekommenderar verkligen att läsa alla tre böckerna i en följd, och gärna också i sträck, jag tror att de blir till och med ännu bättre om man får hela historien i ett enda svep. För det är många detaljer, personer, sidospår och kopplingar som lätt kan falla i glömska. I alla fall för mig.

Men inte känns det som en avslutande del? Även om historien får sin upplösning, så knyts inte riktigt alla trådar ihop och det känns som att Tegenfalk lämnar dörren på glänt för en fortsättning. Jag hoppas det i alla fall. Jag tror att han har mer att berätta om Walter och Jonna, och det får han mer än gärna göra.

Jag kommer att sakna Walter, Jonna, Serge och Jörgen, jag hoppas verkligen att de kommer tillbaka!

Fakta:
Förlag: Massolit Förlag
Antal sidor: 453
Utgivningsår: 2011
Första meningen:

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är
Bokhyllan och Tankar från en samlares hjärna.