Harem – Jillian Lauren

Jillian är 18 år, studerar teater, och försörjer sig genom att arbeta som strippa på en bar i New York. Kvällarna på strippklubben leder till eskortverksamhet och snart därpå ett högst udda jobberbjudande: tillsammans med några andra unga kvinnor får hon chansen att åka till Brunei för att leva och bo hos sultanens yngste bror, prins Jefri.

Väl på plats möts hon av ett äkta harem och ett överflöd av festligheter, lyx och intriger. Men det visar sig snart att prinsen, som spenderar en förmögenhet i form av juveler och flärd på sina kvinnor, inte är sen med att utnyttja den makt han har över dem.

De två tänkta veckorna blir till ett år och Jillian blir alltmer involverad i en ondskefull kamp om prinsens uppmärksamhet.

Kommentar:
Harem är Jillian Laurens sanna berättelse om sitt liv och sin tid som lyxprostituerad i Brunei. En berättelse inifrån ett harem låter som att det skulle kunna vara en riktigt spännande historia, eller en uppseendeväckande, eller åtminstone kittlande historia. Skulle kunna vara, men det här blir inte riktigt det.

Det är intressant, men kunde vara så mycket bättre. Hennes berättelse går aldrig riktigt ner på djupet. Vi får aldrig lära känna henne på riktigt, hon håller distansen till sina läsare och öppnar aldrig upp sig. Och det är synd. Hon har varit med om ganska tuffa saker i sitt liv, det finns mycket att berätta och utforska närmare, men det känns som att hon stängt av sina känslor någon gång i tonåren och sen aldrig slagit på dem igen. Mer detaljer och mer känslor hade lyft boken ett snäpp.

Fakta:
Förlag: Bokförlaget NoNa
Antal sidor: 323
Utgivnngsår: 2011
Första meningen: Shahens fru var otrogen mot honom, så han högg huvudet av henne, förklarade att alla kvinnor var onda och därför borde straffas.

Finns på Bokus och Adlibris.