Mansfigurer som vandrar
Här har vi ännu ett vanligt omslagsmotiv, en mansfigur (eller två) som vandrar i fjärran. En silhuett av en person som syns utan att vara framträdande.


Favoritomslaget är Det blödande hjärtat, jag gillar färgskalan och att det även passar till handlingen i boken. Tjuvarnas stad har ett bättre omslag till pocketutgåvan. Även om det här inbundna är fint så är det också lite trist och jag tycker inte det passar lika väl till bokens handling. Jag har inte läst Katedralen vid havet, men har den på min läslista. Jag tror att jag skulle gilla den.


Det fulaste omslaget är pocketutgåvan till Ängelns lek, där förstår jag inte hur man tänkte. Den inbundna utgåvan är mycket snyggare. Båda omslagen använder samma omslagsbild som flera andra länder också valt att använda, och den är helt okej. Men på pocketutgåvan är det någon som gått bananas med effekter på texten och lagt in både inner bevel och ytterglöd (hej 1999!). Se hur mycket snyggare den inbundna varianten är, liksom omslagen i Holland, Tyskland och England. Lägg också märke till hur placeringen av personer skiljer sig på det engelska, samt pocketutgåvan ovan.