Den perfekte mannen – Sheila O’Flanagan

Karibien. Varma, tropiska dagar. Heta, loja nätter. En lyxkryssare av högsta klass. Tillsammans måste det vara den perfekta ramen för en romantisk semester. Men för systrarna Britt och Mia innebär resan något helt annat.

Britt är inbjuden som föreläsare. Hon har skrivit årets bästsäljare, romanen Den perfekte mannen och anses vara en specialist på ämnet romantik och kärlek. Men kärlek är det sista hon tänker på efter ett kortvarigt äktenskap som slutade i katastrof.

Mia är förälskad i sin före detta pojkvän, sin dotters pappa, i hemlighet och lägger knappast märke till andra män, hur perfekta de än är.

Ombord finns också Leo Tyler, en mystisk man med ett besvärligt förflutet och den charmige kryssningschefen Steve Shaw. Medan resan fortsätter knyts nya band av vänskap och kanske av kärlek, trots att ingen av dem tänkt sig att det är möjligt.

Kommentar:

Jag har ett komplicerat förhållande till Sheila O’Flanagan. Jag läser alltid hennes böcker, men jag tycker aldrig att de är särskilt bra. Hon är en av giganterna inom sin genre, men jag kan faktiskt inte förstå varför. Nu har jag gett henne chans efter chans, men det blir uppenbarligen inte bättre än så här.

Jag fastnar aldrig för karaktärerna eller historien, det lyfter aldrig, utan maler på i ljummen halvfart hela tiden. Jag har tidigare läst Den jag ville ha, Luftslott, Inte han! och Syskonkärlek och jag skulle kunna använda samma ord för att beskriva dem alla: slätstrukna. Men uppenbarligen finns det något i slätstrukenheten som tilltalar mig, eftersom jag fortsätter läsa henne. Det är inte direkt dåligt, det bara…. är.

Det är sällan jag tycker böcker är för tjocka, men när det gäller O’Flanagan tror jag att de skulle tjäna på att kortas ner. De svenska översättningarna är oftast slarvigt gjorda med upprepningar av ord, stavfel och grammatiska fel. Det är onödigt och irriterande.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 489
Utgivningsår: 2011
Första meningen: ”Det står ett kalypsoband på kajen!”

Finns på Bokus och Adlibris.
Sandras bokhylla har också bloggat om boken.