From Notting Hill with Love… Actually – Ali McNamara

”She was just a girl, standing in front of a boy… wishing he looked more like Hugh Grant.”

Åh vilken härlig bok det här är! Om du som jag är en sucker för romantiska komedier och ler fånigt åt filmscener i stil med ”nobody puts Baby in a corner” så kommer du att älska den här boken!

Huvudpersonen Scarlett är en dagdrömmare och romantiker som älskar film och önskar att verkligheten vore lite mer som på vita duken. Hon mer än önskar det, hon är övertygad om att det faktiskt är möjligt att leva sitt liv som på en film, och få det där perfekta och lyckliga ”happily ever after”.

Hennes fästman David, liksom hennes pappa, tycker att hon borde leva mer i verkligheten och inte vara så mycket uppe i det blå. Hennes bröllop närmar sig, kan hon inte fokusera lite mer på det? David är ju den perfekta mannen för henne, eller?

När hon får chansen att tillbringa en månad i Notting Hill som husvakt så tar hon den direkt. Hon planerar att återvända hem med en lång lista som bevis på att saker som ”bara” händer på film faktiskt även händer vanliga människor i vanliga livet. Hon vill bevisa för sig själv och sin familj att det är möjligt, och både medvetet och omedvetet lyckas hon återskapa massor av filmscener från filmer som Notting Hill, Love Actually, Bridget Jones dagbok, Pretty Woman, The Holiday och många fler.

Hon träffar nya vänner, hon blir attraherad av sin granne Sean som är både irriterande och charmerande. Hon börjar leta efter sin försvunna mamma och plötsligt är hon indragen i sin alldeles egna romantiska film.

Och det är en helt oemotståndlig och charmig historia. Det är ett skamlöst frossande i filmreferenser och klyschor, men det är alldeles, alldeles underbart. Det sänder lyckorysningar genom hela kroppen. En perfekt bok att koppla av med mitt i höst-vinter-mörkret och julstressen, helt omöjlig att lägga ifrån sig och jag önskade att den aldrig skulle ta slut.

Boken innehåller också extramaterial med en guide till Notting Hill, ett film quiz, och lite kuriosa om några av Scarletts favoritfilmer.

Fakta:
Förlag: Sphere
Antal sidor: 439
Utgivningsår: 2010
Första meningen: I didn’t feel much like Julia Roberts as I emerged from the hot and crowded London underground.

Finns på Bokus och Adlibris.