I stället för dig – Sofie Sarenbrant

Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i sommaridyllen Brantevik. I dag är fallet nedlagt sedan länge fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.

Men en person har inte glömt och mer beslutsam än någonsin beger hon sig till Brantevik för att äntligen finna svaren på sin familjs mörka hemlighet…

Kommentar:

I stället för dig är fortsättningen på Vecka 36 som var Sofie Sarenbrants debutroman. Den tar inte vid direkt efter den första slutade, utan nu har det gått sexton år sedan Agnes kidnappades.

Jag vill inte gå in på handlingen utan nöjer mig med att säga att det här är en spännande historia. Det är snabbläst med korta kapitel som gör att man vill fortsätta läsa hela tiden. Och med en rafflande upplösning som är allt annat än förutsägbar. I stället för dig är faktiskt ännu bättre än Vecka 36 – och då ska ni veta att jag tyckte att även den var riktigt bra!

Min enda invändning är tidsaspekten, att det gått sexton år mellan de båda böckerna. När jag läste Vecka 36 kändes det som att den utspelade sig i nutid med mobiltelefoner etc, (ja jag vet att det fanns mobiltelefoner för 16 år sen, men i alla fall), och nu ska det plötsligt vara sexton år senare.

Jag ser nu fram emot nästa bok från Sofie Sarenbrant, jag har på känn att hon har mer att berätta om Agnes, Love och de andra.

Ett stort plus för det fina omslagen (både till denna bok och Vecka 36) som verkligen lockar till läsning!

Fakta:
Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 288
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Något var fel.