Bokalfabetet 2.0 del 5

Femte bokstaven i alfabetet och i Bokalfabetet är E. Här kommer mina svar:

1. Fem ord att associera till: Elegant, Eufori, Erkänna, Enkel, Elefant
Babar är både elegant och elefant. Eufori kände jag senast när jag läste When God Was a Rabbit. Jag ska bara fixa en grej i köket handlar om Ingrid som inte vill erkänna att hon är alkoholist.

2. Litterär figur med för- eller efternamn på E
En av mina favoritkaraktärer som hängt med mig länge är Emma Woodhouse, huvudpersonen i Jane Austens Emma. På många sätt den perfekta hjältinnan: vacker, intelligent, men inte ofelbar. En smula naiv, snobbig, och medveten om social status och rang, men med ett gott hjärta och vill alla väl.

3. Europa är världsdelen vi lever i och den här veckan vill jag att du lyfter fram en europeisk författare som du tycker får på tok för lite uppmärksamhet.
Då vill jag lyfta fram Andrew Nicoll. Han har visserligen bara kommit ut med en bok hittills, Den gode borgmästaren, men den var alldeles underbar. Snart kommer hans nästa bok, The Love and Death of Catarina. jag hoppas att den är minst lika bra.