Vecka 36 – Sofie Sarenbrant

Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.

I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.

Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand…

Kommentar:
Jag fastnade för den här boken när jag läste baksidestexten, det verkade så ruggigt spännande. Försvunna kvinnor förekommer ofta i deckare, men försvunna kvinnor som är höggravida är betydligt ovanligare. Det blir extra otäckt när ondskan drabbar något ”heligt”.

Styrkan i den här boken ligger i själva historien. Det är spännande och det är ett driv som gör att man hela tiden vill läsa vidare. Däremot tycker jag det brister en del i persongalleriet, vissa känns trovärdiga och intressanta, medan vissa är mer skissartade. Jag hade velat få lära känna dem lite bättre.

Jag tycker att det här är en bra debut av Sofie Sarenbrant OM det är så att det kommer en fortsättning på den här historien. Slutet lämnar en del att önska, men det är helt okej ifall historien rullar vidare i nästa bok. Och det måste den väl?

Fakta:
Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 300
Utgivningsår: 2010
Första meningen: Med ena ögat kikade hon in genom den smala dörrspringan.