Den silvriga barnkammarboken

Barnkammarböckerna är en serie antologier som ges ut av Bonnier Carlsén. De finns i flera olika färger och versioner och rymmer det allra bästa som finns att läsa för små barn, från vaggan upp i dagisåldern. Helt underbara att samla på, eller ge bort i present.

Jag har inte läst alla, men min favorit av de jag läst är Den silvriga barnkammarboken. Den innehåller 95 sånger, både klassiska visor och moderna dagislåtar. En helt utsökt blandning av gammalt och nytt. Dessutom följer det med en cd-skiva, vilket är perfekt om du inte hört sångerna förut. Då kan du ändå sjunga med. Det enda som är synd är att inte alla sånger fått plats på skivan.

Boken är rikt illustrerad av en mängd kända svenska illustratörer som Filippa Widlund, Gunna Grähs, Sven Nordqvist, Anna-Clara Tidholm, Pernilla Stalfelt, Ilon Wikland, Ingrid Vang Nyman, Paul Ströyer och många fler. Det är en fröjd bara att bläddra i den.

Det här är en perfekt doppresent eller födelsedagspresent, en bok att spara och som håller i flera generationer. Liksom alla de övriga Barnkammarböckerna.

Fakta:
Förlag: Bonnier Carlsén
Antal sidor: 170
Utgivningsår: 2004