Bokfrågornas ABC del 12

Bokstavsutmaningen går vidare, och bokstav nummer 12 är L.

Jag älskar listor och har listat lästa böcker sedan 1999. Hur kommer du ihåg vilka böcker du läst? Skriver du listor?
Jag har inte brukat skriva listor, men de senaste åren har jag gjort det. Ångrar att jag inte gjort det alltid, det hade varit roligt att ha kvar.

Lyrik
ligger mig också varmt om hjärtat. En genre som hemska svensklärare har förstört för allt för många. Vad är din relation till lyriken? Har du någon favoritpoet eller favoritdikt?
Jag läser inte så mycket lyrik, men när jag väl gör det så uppskattar jag det. Min absoluta favoritdikt är Annabel Lee av Edgar Allan Poe. Den har hängt med sen tonåren.

Ledamöterna
i Svenska Akademien är aderton till antalet. Vem är din favorit bland nuvarande och gamla ledamöter? Har du någon du inte förstår dig på?
Ledamöterna är ointressanta för mig, jag har nog inte läst någon av dem, och jag känner inget sug av att läsa någon heller. Så jag får väl svara att jag inte förstår mig på någon av dem.

Sjung långsamhetens lov eller inte. Jag vill i alla fall att du ska berätta om en riktigt långsam bok som du läst.
Långsam behöver inte betyda seg eller tråkig. Det osynliga berget av Carolina De Robertis läser man sakta och njuter av språket. Det händer saker, men det är hela tiden ett behagligt lugn över berättelsen och orden.