Dinosaurier – Dougal Dixon

Dinosaurier – Fantastiska upptäckter är en ordentlig upptäcktsfärd för dinosauriefantasten. Förutom att den innehåller massor av fakta och illustrationer så finns det också flikar att dra ut, skivor att snurra runt och pop-up bilder av bland annat flygande dinosaurier och dinosaurieägg.

Med en 9-årig son i familjen så har vi levt i dinousauriernas tidsålder ett antal år nu, och följdaktligen plöjt igenom en stor del av böckerna som finns på marknaden. Ändå fanns det nytt att lära sig och upptäcka i den här boken. Det som tilltalar mest är de jättefina och verklighetstrogna illustrationerna och pop-up bilderna.

Boken kanske inte rekommenderas till de allra yngsta, då det är lätt hänt att det rivs och slits för mycket i alla flikar och utvik. Men för den lite äldre, 8-12-åringen som kan läsa och upptäcka boken på egen hand, är det här en perfekt julklapp.

Dougal Dixon är en internationellt känd expert på dinosaurier. Han har skrivit över 100 böcker om dinosaurier, geologi och utvecklingslära.

Fakta:
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 32
Utgivningsår: 2010