Tre önskningar – Liane Moriarty

Trillingarna Kettle har som av en slump spelat huvudrollerna i offentliga små uppträden hela sina liv. Den här kvällen är det en helt makalöst galen scen de ställer till med när en champagnesprudlande födelsedagsmiddag slutar i ett praktfullt gräl och en ambulans som i ilfart måste bege sig till sjukhuset.

Vem var det som satte igång bråket denna gång? Var det Cat: vars liv, sedan kvällen hemma framför tv:n då Dan fick för sig att bekänna sin otrohet, varit ett enda kaos? Var det Lyn: den på ytan så framgångsrika perfekta systern med eget företag och lyckligt äktenskap? Eller var det Gemma: det dagdrömmande yrvädret som inte kan behålla en hemlighet för sig själv? Oavsett vem av de tre systrarna det var så innebär denna födelsedagsmiddag att deras liv ställs på sin spets, att de tvingas omvärdera sin kärlek till varandra och till människorna i sin närhet.

Kommentar:
Det här är en ganska bra historia om tre trillingsystrar och deras relationer med varandra och sina familjer. De bitarna gillar jag, det känns trovärdigt och framkallar både tårar och skratt. Däremot tycker jag det är väl så hoppigt, jag hänger inte alltid med i svängarna då handlingen hoppar hit och dit och en aning oregelbundet. Slutet var inte heller helt lyckat då det lämnar en del frågetecken hängande i luften.

Men det är en varm och mysig berättelse som passar fint för hängmattan eller stranden. Det är Liane Moriartys debutbok, och jag skulle gärna läsa något mer av henne.

Fakta:
Förlag: Bonnier Pocket
Antal sidor: 363
Utgivningsår: 2006
Första meningen: Ibland slumpar det sig så att man helt oavsiktligt deltar i ett offentligt litet drama, en alldeles egen komedi, tragedi eller melodram.