Svar på läsenkät

Jag hittade den här enkäten hos Bokhyllan som i sin tur hittat den hos Paula. Roliga frågor, och här kommer mina svar:

Vilka är de fem författarna ni har flest böcker av i era bokhyllor?
1) Margit Sandemo (även om hon inte tekniskt sett finns i bokhyllan utan på en hylla i förrådet)
2) Merri Vik (nästan hela Lotta-serien)
3) Dean Koontz
4) Diana Gabaldon
5) Jodi Picoult

(Vad säger det om min läsning egentligen? 🙂

Köper eller lånar ni mest?
Köper, lånar i princip aldrig.

Sparar ni alla böcker ni köper?
Sparar och samlar och hamstrar. Är det böcker jag inte gillar så kan jag göra mig av med dem, men det händer väldigt sällan.

Inbundet eller pocket helst?
Jag föredrar inbundet, men numera köper jag mest pocket.

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv? (om du nu läser om böcker )

Jag räknar inte allt jag läste om som barn, men som vuxen har jag läst Sagan om Isfolket flest gånger. Det är många år sen jag läste genom serien sist, så det börjar bli dags igen. Diana Gabaldons Främlingen har jag nog läst en gång om året de senaste åren. (Perfekta semesterläsningen!) Jag önskar att jag hade tid att läsa om fler böcker lite oftare, men det kommer ju så mycket nytt man vill läsa hela tiden…