Får man hoppas på en regnig sommar?

Idag började min semester, en mycket efterlängtad sådan då de senaste veckorna på jobbet har varit helt galna. Det har varit hur mycket som helst att göra, jag förstår inte varför alla kunder varvar upp inför semestern istället för att varva ned?

Det ska i alla fall bli så skönt att vara ledig och få ta itu med alla härliga böcker som jag sett fram emot. Extra mycket längtar jag efter Ann Cleeves Blå gryning, men eftersom det är sista boken i Shetlandskvartetten ska jag dra ut på det lite till. Om jag klarar av att hålla mig längre. Jag ska också läsa över tusen sidor tjocka Svärdet och spiran av Ken Follett, och Boktjuven av Markus Zusak. Perfekt med tegelstenar under ledigheter. Emma Hambergs Baddaren ska bli rolig läsning, liksom Mike Gayles Konsten att vara ungkarl och förstås måste jag läsa Hundraåringen… av Jonas Jonasson som alla pratar om. Sen ska jag ge mig på Viveca Stens Sandhamnsdeckare och se ifall jag tycker om dem. Johan Theorins Blodläge ligger också i högen och väntar på att få skrämma mig.

Plus en hel del fler förstås, av någon outgrundlig anledning växer bokhögarna i samma takt som de krymper…