Nytt om Nordkorea

Min fascination för Nordkorea väcktes när jag läste Caroline Salzingers Hälsning från ondskans axelmakter, och jag har letat efter böcker om livet i den bisarra diktaturen, utan större framgång. Nu läser jag i NY Times bokblogg att det har kommit ut inte mindre än tre stycken titlar som verkar intressanta. 

Nothing to envy – Ordinary lives in North Korea av Barbara Demick verkar vara precis den sortens bok jag letar efter. Demick har följt sex vanliga nordkoreaners liv, en kvinnlig doktor, ett förälskat par, en fabriksarbetare och en föräldralös. Den åker nu direkt in på min ”Vill-läsa”-lista.

De övriga titlar som NY Times skriver om är The hidden people of North Korea. Everyday Life in the Hermit Kingdom av Ralph Hassig och Kongdan Oh samt The Cleanest Race, How North Koreans See Themselves – and Why It Matters av B.R Meyers.