Inte han! – Sheila O’Flanagan

Det är få som tror att Andie och Jin verkligen är syskon. Allra minst de själva. Tillsammans med Kevin, den stora affärsmannen, lever Jin sitt jetset-liv och kan inte förstå hur Andie kan leva ett så vanligt och trist liv som lärare. Utan man dessutom…

Men när Cora, deras mamma, kommer tillbaka från en kryssning i Västindien med en ung man vid sin sida, förenas systrarna omedelbart. Vem är snyggingen? Och vad gör han med deras mor?!

Cora har varit änka i över ett år och det enda hon vill nu är att ha roligt. För första gången på länge känner hon sig älskad och har därför svårt att ta döttrarnas oro på allvar. Men kanske är det precis vad hon borde göra?

Kommentar:
Jag har tidigare läst Luftslott och Den jag ville ha av O’Flanagan, och jag var inte så vidare förtjust i någon av dem. Det var okej läsning, men inte så mycket mer. Men Inte han! tycker jag betydligt bättre om.

Jag gillar den här historien om de två systrarna som är väldigt olika varandra, men förenas när de tillsammans måste luska ut hur det kan komma sig att deras mamma har en ung, snygg pojkvän. Betalar hon honom? Är han en sol-och-vårare? För det kan väl aldrig vara kärlek? 

Möjligen är berättelsen något för lång och utdragen, samma känsla som jag haft när jag läst hennes tidigare böcker, och slutet var ett ingenting. Det gillar jag inte. Men på det stora hela är det en underhållande historia, med karaktärer som jag tyckte om och kändes verkliga.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 475
Utgivningsår: 2007
Första meningen: Andi Corcoran gick ut ur sovrummet, skakade undan sitt kopparblanka hår och harklade sig strupen.
(Detta måste förresten vara den sämsta första-meningen ever, med både stavfel på huvudpersonens namn och ”harklade sig strupen” – det står precis så i min utgåva 🙂