Julklappar till boknörden

Som alla boknördar (eller anhöriga till sådana) vet, så kan det vara svårt att köpa böcker i present. Det är inte lätt att veta vilka böcker som redan blivit lästa, eller ligger längst underst i en bokhög och väntar. Inte ens för boknörden själv är det alltid så lätt att veta… Så istället för böcker så kommer här några andra bokrelaterade julklappstips.

Book-opoly borde vara det ultimata sällskapsspelet för varje sann bokvän. Likt det traditionella Monopol handlar det om att köpa och sälja fastigheter, men här köper och säljer du bokhandlar och byter in dem mot bibliotek. Kanske blir du vald till ordförande i bokklubben om du har tur. Men har du otur så får du stå över tre kast och tvingas titta på tv, hemska värld!

Library Candles är en hel kollektion av doftljus där varje författare har sin egen speciella doft. Edgar Allan Poe fyller rummet med väldoft av kardemumma, absint och kanel. Charles Dickens sprider istället mandarin, enbär och kryddnejlika medan Jane Austen är mer romantisk med gardenia, tuberos och jasmin. Ljusen levereras i en snygg liten förpackning och brinntiden är 60 timmar. Fråga: Hur många böcker av favoritförfattaren hinner man läsa ut i skenet av ett ljus?

Pride & Prejudice Personalized Classics kit
Ni har kanske sett sagoböckerna för barn där man kan ange barnets och vännernas namn i handlingen, och få en alldeles egengjord bok med barnet själv som huvudperson? Nu kan alla vuxna göra samma sak, och skriva in sig själv i handlingen av Stolthet och fördom. Byt ut namnen på sex av huvudpersonerna till dina egna val, registrera online, och några veckor senare kommer din alldeles egna roman hem i brevlådan.

Källa: The Library Store Los Angeles