Min legendariska flickvän – Mike Gayle

Will Kelly var namnet. Engelsklärare. Filmfreak. Nudelkonnässör. Före detta pojkvän.

Han bor i en fallfärdig lägenhet och kan inte ens värma spagettiringarna utan att utlösa brandlarmet i huset. Hans livlina är telefonen. Ett enda samtal från någon av hans vänner kan lyfta honom ur depressionens avgrund eller slå allt hopp i spillror.

Vi har Alice (som alltid kommer ihåg hans födelsedag), Simon (som aldrig gör det), Martina (ett engångsligg), Kate (som bodde i slumlyan före honom). Och så Aggi, hans före detta. Den oförglömliga Aggi. Hans legendariska flickvän. Men är hon det egentligen?

Kommentar:
Jag läste Konsten att vara ungkarl för ett tag sen (mycket bra!) och blev sugen på att läsa de titlar av Mike Gayle som jag missat. Så jag hittade Min legendariska flickvän på biblioteket, och den fick följa med mig hem.

Det handlar alltså om Will. Stackars Will som dumpades av sin flickvän, på sin födelsedag, för tre år sedan. Sedan dess har hans liv stått stilla, han ältar och vältrar sig i minnen, och tycker synd om sig själv. Jag vet inte om jag har ett sadistiskt drag inom mig, men hans deprimerande tillvaro är faktiskt väldigt kul att läsa om.

Min legendariska flickvän är ytterligare en rolig och underhållande berättelse av Gayle, men den är inte lika bra som tidigare nämnda Konsten att vara ungkarl eller Konsten att fylla 30. Slutet blir lite för mycket, det är ett riktigt filmslut i bästa (eller sämsta) Hollywoodstil, med applåder och allt. Jag tror för övrigt att boken skulle bli en bra film, liksom de övriga Mike Gayle böckerna. Förstår inte att det inte redan har hänt.

Fakta:
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 288
Utgivningsår: 2004
Första meningen: ”Mr Kelly, vilket fotbollslag håller ni på?”