En shopaholic i väntans tider – Sophie Kinsella

Becky Bloomwoods liv är härligt! Hon arbetar i Londons nyaste modevaruhus. Hon letar hus tillsammans med sin man Luke (hennes hemliga dröm är en skogarderob). Och hon är gravid! När Becky kommer på att shopping är det bästa mot illamående blir livet ännu enklare, och roligare. För allt måste vara perfekt när barnet kommer. Allt från barnrummet till barnvagnen, till gynekologen till sjukhuset till kläderna till ja, vad behövs mer?

Det enda som inte är riktigt perfekt är att Luke inte verkar lika engagerad som Becky när det gäller barnet. Förutom när det är dags att gå till barnmorskan som råkar vara Lukes före detta flickvän!

Kommentar:
Det här är femte boken om shopaholicen Becky Bloomwood, som nu väntar barn. Graviditeter kan få de mest sansade kvinnor att utveckla enorma köpbegär efter barnvagnar, söta små kläder och viktiga ”måste-ha” prylar. Så klart att även Becky drabbas, och förstås lite extremare än alla andra.

Den här boken följer samma mall som de övriga, och jag tycker även att den håller samma klass. Man vet vad man får när man läser Kinsella. Det är roligt och skruvat, Becky har en förmåga att försätta sig i de mest underliga situationer, men som alltid så slutar det rätt jordnära. Perfekt som underhållande söndagsläsning.

Kuriosa: Alla shopaholic-böckerna börjar med orden ”Okej. Ingen panik nu.”, med undantag för en som börjar med ”Okej. Det här fixar jag.”

Fakta:
Förlag: Ponto Pocket
Antal sidor: 413
Utgivningsår: 2010
Första meningen: Okej. Ingen panik nu.