Luftslott – Sheila O´Flanagan

Carey Browne jobbar som flygledare på Dublins flygplats och är van vid att hantera oförutsedda händelser. Så när Ben Russel, en man hon känt i bara fem minuter, friar, tar hon hand om situationen lika lugnt som vanligt – och tackar ja! Till hennes vänners skräckblandade förtjusning…

Trots vännernas tveksamhet och ett kyligt mottagande från Bens syster, Freya, så är Carey fast besluten om att få äktenskapet att fungera. Hon vet att hon funnit sin själsfrände. Om folk bara kunde lämna dem ifred.

Men det verkar som om Ben inte har varit helt uppriktig om sitt förflutna och Carey börjar snart undra om hon inte begått ett stort misstag. När allt kommer omkring så måste det bara vara för bra för att vara sant.

Kommentar:
Här handlar det om kärlek vid första ögonkastet. Ben och Carey träffas på planet till New York, blir blixtförälskade och fortsätter till Las Vegas för att gifta sig. Sen kommer vardagen. Och förvecklingarna.

Det är underhållande, men jag saknar det där lilla extra. För ett tag sedan läste jag O’Flanagans Den jag ville ha, och jag får lite samma tankar om den här boken. Det lyfter aldrig riktigt. Jag får ingen speciell känsla för karaktärerna heller. De bara ”är”.

Jag tycker ändå om boken, det är som sagt en underhållande och lättsmält historia, och jag kommer att läsa fler böcker av O’Flanagan.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 443
Utgivningsår: 2006
Första meningen: När Carey Browne kom ut på West 34th Street hejdade hon sig förvånat.