Blind lydnad – Will Lavender

När studenterna på Winchester University börjar en ny kurs får de ett uppdrag som de aldrig trodde de skulle få. De ska hitta en saknad flicka vid namn Polly med hjälp av ledtrådar som professor Williams delar ut. Har inte studenterna lyckats hitta henne efter sex veckor kommer hon att bli mördad.

Till att börja med är alla studenter förväntansfulla och tycker att uppgiften är annorlunda och lockande. Men snart börjar mysteriet Polly att ta över tre av studenternas liv. De tre kopplas samman med varandra och med Pollys försvinnande. Gränserna för vad som är verkligt och vad som hör till deras kurs suddas ut.

Är fallet Polly kanske inte påhittat? Finns Polly på riktigt? Kommer hon att bli mördad om sex veckor om ingen av dem hittar henne? Och vad är det som händer med studenternas egna liv när de börjar ta sin uppgift på allvar?

Kommentar:
Det här är en psykologisk thriller som är spännande, oförutsägbar och klurig. Det är högt tempo och man vet inte riktigt vad som kommer hända från en sida till en annan. Men det blir lite för mycket, jag har svårt att tro på allt som händer. Trots att jag inte köper allt som händer, och trots att jag inte finner karaktärerna trovärdiga, så hade jag ändå svårt att lägga boken ifrån mig utan läste den i ett svep.

Det känns som att man ser en B-film när man läser, men det gör inte så mycket. Det är spännande och underhållande – bara man inte tänker efter så mycket när man läser.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 280
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Gör en internetsökning på namnet Deanna Ward.