Nostalgiboken om godis och glass

Författare: Annica Triberg och Eva Kallhed
Foto: Albert Håkansson
Förlag: Grenadine
Antal sidor: 172
Utgivningsgår: 2006

Nostalgiboken om Godis & Glass är en nostalgisk tripp tillbaka till barndomslandets alla söta frestelser. Den rör sig från det tidiga 1950-talets mer sparsmakade utbud till det sena 1980-talets överflöd och handlar bara om onyttigheter.

I boken varvas bilder och fakta med personliga minnen från folk i hela landet.

Kommentar:
Det här är en uppföljare till Nostalgiboken, som handlade allmänt om 50-80 tal. Den här koncenterar sig på godis och glass från samma årtionden, och jag fyndade den den på halva-priset-bokrean. Och vilket fynd sen. Det är en alldeles underbar bok! Jag blir alldeles kollrig i huvudet och sockerspeedad bara av att bläddra igenom den.

Det är en härlig presentbok som passar både äldre och yngre, och det är en riktig nostalgikick. Jag älskar – förstås – godis och glass, men jag älskar också reklam och förpackningar, och främst då äldre tiders reklam som ofta är helt fantastiska. I den här boken får jag mitt lystmäte tillfredställt av både och.

Det är underbart vackra bilder, och små korta texter och personliga minnen som gör att man får tillbaka den där känslan man hade när man var liten och åt sin päronsplitt med samlarbilder eller drack den trekantiga sunkist-festisen på utflykten. Jag är helt salig, och det var länge sen jag blev så här barnsligt förtjust i en bok som jag blev i just denna. Det är verkligen en bok jag rekommenderar till ALLA!