En shopaholic säger ja – Sophie Kinsella

Rebecka Bloomwood har hittat sitt drömjobb. Hon spenderar andra människors pengar hela dagarna. Och får betalt för det. Det perfekta jobbet, den perfekte mannen – Luke Brandon. Och nu, det perfekta bröllopet. Ja, Luke har friat och bröllopsplanerna är i full gång. Den här gången behöver Becky inga ursäkter för att shoppa, för man gifter ju sig bara en gång.

Beckys föräldrar tar för givet att hon ska gifta sig hemma i England, i trädgården och bära sin mors brudklänning. Men Lukes mamma planerar ett stort bröllop i New York. Becky vill förstås inte säga nej till någon och förberedelserna på båda sidor Atlanten fortskrider i takt med att datumet närmar sig.

Kommentar:
Det här är riktigt roligt, dråpligt och humoristiskt berättat, i bästa Kinsella-stil. Min favorit i shopaholic-serien. Kanske delvis för att jag är så förtjust i bröllop, och i den här boken får man vara med om inte mindre än tre stycken. Först gifter sig hennes bästa vän Suze, och sen är det då Beckys två egna bröllop som planeras.

Det är förstås skruvat och inte helt trovärdigt, precis som det brukar vara, men också mycket underhållande. Jag tycker bättre om Becky i den här boken, hon har ett visst djup trots allt, och det visar sig när relationen mellan Luke och hans mamma ställs på sin spets.

Skön semesterläsning som rekommenderas, men man bör ta det för vad det är, lättsam underhållning.

Fakta:
Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 397
Utgivningsår: 2008
Första meningen: Okej, ingen panik nu.