Drömstället – Melissa Bank

Sophie Appelbaum är en outsider. Hon passar inte riktigt in någonstans: hon är judisk utan att vara religiös och hon älskar att läsa men är en medelmåttig student. Hon är en lojal vän men missbedömer ibland vännerna, och hon är inte vad man skulle kalla flitig på jobbet. Hon förälskar sig ofta, men vet inte riktigt vem hon vill gifta sig med – om hon ens vill gifta sig, trots press från familjen.

Vi får följa Sophie under 25 år – till hebreiskakursen, till college och till hennes första jobb, där maskinskrivningskunskaperna inte riktigt räcker till. Hon upptäcker att karriären inte är allt, att hennes föräldrar kanske inte är som hon trott och vi följer hennes relationer och uppbrott från såväl pojkvänner som vänner.

Kommentar:
Nja… jag vet inte om jag tyckte den här var så speciell. Jag hade väntat mig en bättre bok med tanke på "Flickornas handbok i jakt och fiske". Det är inte en dålig bok, men inte någon som jag kommer bära med mig i minnet.

Den började riktigt bra med tonåriga Sophie, men jag tycker att den tappar mot slutet. Mycket beror nog på att det är en ganska ryckig historia med långa tidshopp och inte så mycket förklaringar till varför vissa personer försvinner och andra dyker upp i hennes liv. Även om boken inte helt faller mig i smaken så tycker jag om Melissa Banks sätt att skriva, hon har en speciell berättarstil med en hel del humor.

Fakta:
Förlag: Bonnier Pocket
Antal sidor: 480
Utgivningsår: 2007
Första meningen: Det märktes direkt att det skulle bli en perfekt dag, kanske sommarens allra finaste, kanske vår sista semesterdag, och den skulle vi tillbringa på min kusins bar mitzwa i Chappaqua, New York.