Den jag ville ha – Sheila O’Flanagan

Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän.

Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan.

Men Darcy har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek. Hon kan inte släppa drömmen om det liv hon kunde ha haft…

Kommentar:
Här har vi ytterligare en chick-lit med Irlands-anknytning – vilket inte gör mig ett dugg, jag älskar Irland. Sheila O’Flanagan är en ny bekantskap för mig, men jag har förstått att hon är en produktiv författare som förstås oundvikligen jämförts med Marian Keyes.

Det här är tjock, underhållande och lättsmält sommarläsning, men det känns som att den aldrig riktigt tar fart. Det är en bra historia – men den lyfter aldrig. Det är ganska jämnt och platt hela vägen, jag hade önskat mig lite mer på djupet för potentialen finns där. Jag fastnade aldrig riktigt för någon av karaktärerna i boken.

Men trots det så tycker jag om "Den jag ville ha", det är perfekt sommarläsning och jag kommer definitivt att läsa mer av O’Flanagan.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 540
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Darcey McGonigle såg inte vitsen i att fira sina födelsedagar längre.